René Ramakers

Ik ben René Ramakers, ben 58 jaar jong en wonend in Tegelen. Ik ben bijna 32 jaar getrouwd met Karina. Onze kinderen Mark (27) en Leonie (25) zijn beide na hun studies in Delft en Enschede/Rotterdam in de Randstad blijven hangen .

Sinds 6 jaar werk ik als Supervisor Credit Control bij een grote internationale transportorganisatie :  Ewals Cargo Care in Tegelen. Een prachtig, b(l)oeiend familiebedrijf waar ik dagelijks met veel plezier naar toe fiets om een bijdrage aan het succes van de organisatie te leveren.

Sport speelt een belangrijke rol in mijn leven. De afgelopen 36 jaar heb ik veel hardgelopen en op de racefiets en mountainbike gezeten maar ook aan bijvoorbeeld Strongmanruns meegedaan. Ik heb met ontzettend veel plezier aan vele hardloopwedstrijden deel genomen variërend van een 800 m. op de baan tot 2x de marathon (beide in Berlijn) maar ook aan prachtige estafette evenementen als de Batavierenrace en Vaals-Venlo (georganiseerd door mijn eigen clubje Scopias Atletiek). Door problemen met knie/kuit a.g.v. meerdere tromboses ben ik genoodzaakt geweest te stoppen als hardloper en nu ook als hardlooptrainer en ben daardoor de laatste jaren weer met veel plezier meer de racefiets en de MTB op gaan zoeken.

Gelukkig deel ik mijn interesse voor het hardlopen, fietsen en wandelen met Karina en daarom wordt onze vrije tijd dan ook vooral gevuld met sportieve bezigheden en reizen waarbij we samen steeds op zoek zijn naar nieuwe uitdagingen en bestemmingen. Als het even kan zijn onze kinderen daar ook nu nog bij betrokken.

Dit lezend zal het jullie niet verbazen dat de Roparun al ruim 20 jaar tot mijn verbeelding speekt : de geweldige sportieve uitdaging waar je als team voor staat gecombineerd met een prachtig maar helaas noodzakelijk doel : geld inzamelen voor kankerbestrijding. Het is eigenlijk vreemd dat het er nooit van is gekomen om als loper deel te nemen aan de Roparun. Nadat ik in 2017 via Karin een ‘noodkreet’ opving van Team 25 hoefde ik niet te twijfelen en heb ik me meteen aangemeld als chauffeur. Op die manier kan ik dit  geweldige evenement nu toch eens van binnenuit meemaken en tevens een mooie bijdrage leveren aan de ondersteuning van de lopers en aan het goede doel.

Dit jaar ga ik mee als fietser.

Van harte wil ik een ieder aanmoedigen dit prachtige doel te ondersteunen : uw bijdrage / donatie is zeer welkom

U kunt ook een donatie op mijn naam doen via onderstaande link:

Doneer